I Næstved Kommune er der et stort fokus på at styrke den tidlige og forebyggende indsats, herunder også at styrke kontakt og samarbejde mellem familier, dagtilbud og sundhedsplejersker.
Projektet ”En tryg start” blev igangsat i starten af 2020 i dele af kommunen. Projektet går ud på at sundhedsplejersker og dagtilbud (daginstitution/vuggestue og dagpleje/dagplejekonsulenter) i samarbejde skal sikre tidlig opsporing og en koordineret, involverende indsats for de børn og familier, der har brug for det.
Næstved Kommune har i forvejen tværfaglige teams opdelt efter skoledistrikter, hvor børn i alderen 0-16 år kan drøftes. Det er vores oplevelse, at der er mest fokus på skolebørnene i de tværfaglige teams. Derfor har vi etableret, i forbindelse med ”tryg start”, Småbørnsteamet 0-3 år hvor sundhedsplejersker og dagtilbudspersonale kan få tværfaglig sparring og hjælpe et barn godt videre.
Den første tid efter opstart i vuggestue og børnehave
Det er naturligt at barnet går lidt tilbage i udvikling ved et skift i deres hverdag. Det er kroppens måde at forsvare sig mod alle de nye indtryk. Måske har dit barn brug for kortere dage, mere trøst, omsorg og/eller hjælp de første par uger efter opstart.
Også som forælder kan det være en stor omvæltning. Brug og spørg personalet. Hvis du er tryk, så bliver dit barn det også.
Når du ikke hører noget andet, skal du forvente, at dit barn trives og er i udvikling. Hvis vi bliver bekymrede, vil vi altid informere og drøfte det med dig inden vi evt. tilbyder at inddrage andre faggrupper.
Når barnet møder dig om eftermiddagen, har barnet også "været på arbejde". Derfor kan ulvetimen starte allerede inden I når ud af lågen.
Bliver du utryg eller bekymret, er du mere end velkommen til at tale med personalet på dit barns stue.